El Campionat de Catalunya acaba de tancar l’equip català sub21

  • 152 ESPORTISTES VAN PARTICIPAR A L’ÚLTIMA COMPETICIÓ JÚNIOR DE LA TEMPORADA A NIVELL CATALÀ
BARCELONA, 31 DE GENER DEL 2016 | FERRAN PIQUÉ
catalunya_sub21_i
Podi -73 kg. Cabello, Daudén, Kepidyan i Blanco | Foto: Hector Andreu

[dropcap color=”#000000″ font=”0″]L[/dropcap]es Llars Mundet va ser la seu escollida per la Federació Catalana de Judo per a la celebració ahir dissabte del Campionat de Catalunya Júnior. Competició culminant de la temporada sub21 a nivell català després del circuit de tres competicions puntuables han de servir definir l’equip que participarà a la Fase Sector del Campionat d’Espanya el proper 20 de febrer a València.

La competició va seguir l’estructura implantada en les organitzacions de les darreres cites, els dos torns, que faciliten la logística de l’esdeveniment i eliminen les llargues esperes entre combats a més d’amenitzar l’espectacle per al públic. Tot i això, com a novetat aquest cop no es va aplicar el sistema de lligues que venia duent-se a terme en les darreres ocasions i que obligava als participants a fer una gran quantitats d’enfrontaments però que garantia alhora poder realitzar un mínim de dos o tres randoris. El director esportiu de la FCJiDA va explicar aquesta decisió: “El sistema de lligues ha funcionat molt bé i seguirà funcionant la temporada vinent, tot i que donada la proximitat del Campionat d’Espanya i com que es tracta d’un Campionat de Catalunya, s’ha decidit fer la competició amb eliminatòries i doble repesca”-ha explicat Yuste a JUDOYUKO.

“Hem rebut molt bones crítiques sobre el nou sistema de lligues. La Direcció Esportiva estudia la possibilitat d’implantar-lo en les categories infantil i cadet a partir de l’any que ve; tot i que primer se sotmetrà a un sondeig la proposta entre els entrenadors i en cas de majoria es portaria a terme la iniciativa”-s’ha referit Jordi Yuste. Amb la mirada posada en la temporada que ve, “l’any que ve es separaran les competicions júniors i séniors, per tal d’evitar que judokes sub21 no puguin puntuar en certes competicions perquè s’han hagut d’enfrontar a algun judoka més gran que ell i per tan amb major experiència, tot amb la voluntat de no perjudicar als esportistes júnior”-ha conclòs Yuste.

Guardons per als Campions | Foto: Hector Andreu
Guardons per als Campions | Foto: Hector Andreu

Pel que fa els resultats de la categoria masculina, que ha comptat amb la participació de 105 esportistes: a -55 kg Pol Lopez (Esport-7), Harutyun Kepydian (Louis) a -60 kg, Marc Castellà (NT. Priorat-Tortosa) a -66 kg, Javier Cabello (NT Costa Daurada) a -73 kg, Jesús Fuente (NT Costa Daurada) a -81 kg, Ilia Khabuliani (Bushido) a -90 kg, Marc Martí (NT Costa Daurada) a -100 kg i Iván Suàrez (Pineda de Mar) a +100 kg es van proclamar Campions de Catalunya Júnior 2016.

Fins a 47 judokes han participat en la categoria femenina. Mireia Lapuerta (Judo Rei) a -44 kg, Paula Roset (Judo Rei) a -48 kg, Elena Gassull (NT Costa Daurada) a -52 kg, Patrícia Torres (NT Costa Daurada) a -57 kg, Jazmin Arjona (Judo Vallès) a -63 kg, Wendy de la Fuente (Dojo Tarraco) a -70 kg, Aina Cornellà (Olèrdola) a -78 kg i Marta Anton (Bushido) a +78 kg han pujat al primer esglaó del podi.

La pròxima competició serà el 20 de febrer a València on hi participaran aquells que segons els seus resultats hagin estat seleccionats pels seleccionadors Marc Esbrí i Rebeca Garcia; serà la fase prèvia al Campionat d’Espanya.