Pluja de medalles per als catalans al Campionat d’Espanya sub-21

  • Pinto ha estat seu aquest cap de setmana d’una nova edició del Campionat d’Espanya sub-21, dirigit a judokes nascuts entre els anys 1997 i 2002.

29 judokes catalans es van desplaçar divendres fins a la localitat madrilenya de Pinto per prendre part dissabte en el Campionat d’Espanya Júnior. Els esportistes catalans, sota les ordres de Marc Esbrí i Òscar Gispert, van tornar a evidenciar el bon estat de salut pel que passa el judo català en aquests moments penjant-se un total de 10 medalles i aconseguint la segona posició en el còmput de medalles per seleccions. Tanmateix es va deixar palès la progressió de l’equip júnior, que si l’any passat es va emportar 8 medalles -4 ors, 2 plates i 2 bronze-; enguany el balanç ha estat de 4 ors, 1 plata i 4 bronzes.

Marta Anton a +78 kg, Patrícia Torres a -57 kg, Ilia Khabuliani a -90 kg i Vasyl Sampan a -66 kg es van proclamar Campions d’Espanya sub-21 2017. Khabuliani i Torres havien accedit a la disputa de la Fase Final del Campionat d’Espanya pels seus bons resultats en el circuit de Copes d’Espanya; mentre que Anton i Sampan hi havien accedit per mitjà de la Fase Sector on havian obtingut la 1a i 3a posició respectivament.

La medalla d’argent de l’expedició catalana va ser per a Jazmin Arjona a -63 kg, a qui només se li va resistir la murciana Vlada Kopnyakeva a la final. Els bronzes se’ls van endur Pol Menchaca a -81 kg, Jep Custòdio a -100 kg, Marina Garriga a -44 kg i Elena Gassull a -57 kg.

Gerard Garriga a -60 kg, Paula Roset a -48 kg, Jana Cid a -44 kg, Nika Chakvedatze a -73 kg i Mireia Lapuerta a -48 kg es van quedar a les portes de la medalla de bronze i van acabar en 5è lloc. Tot i quedar-se una mica més lluny de les medalles, cal destacar les 5 setenes places de Wendy de la Fuente a -70 kg,  Ana Garcia Jurado a -52 kg, Roger Vàzquez a -100 kg, Daniel Romero a -81 kg i Iker Blanco a -73 kg.