Talarn torna als tatamis per la porta gran

Talarn celebrant l’èxit | foto: EJU

[dropcap color=”#000000″ font=”0″]P[/dropcap]er la porta gran; així es com es pot definir el retorn de la judoka catalana Laia Talarn que diumenge va tornar a trepitjar un podi després d’estar 1 any i 8 mesos lluny dels tatamis de competició.

La darrera prova que va disputar Talarn va ser el World Masters de Guadalajara, on va dir adéu a les seves aspiracions a ser a Rio, a falta de molt poc per fer-se amb el passaport olímpic; ara més d’un any i mig després torna a participar en cites de nivell mundial un cop refeta del cop emocional que va suposar i recuperada d’una hèrnia.

Talarn, ara resident a Madrid i a les ordres de Raquel Barrientos, al club Valdemoro; es va reestrenar diumenge en la primera de les dues competicions del circuit mundial previstes en el seu calendari fins ara.

L’European Open Femení d’Odivelas, a Portugal, on s’hi van congregar més de 140 judokes arribats de prop d’una vintena de països; va ser el lloc triat per a recuperar sensacions. En el primer enfrontament es va desfer de la russa Alexandra Gimaletdinova, mentre que després va caure amb la israeliana i subcampiona del torneig, Yarden Mayersohn.

Una actuació impecable en la repesca, desfent-se per ippon de la local Patricia Sampaio i de la francesa Vanessa Dureau van portar a la judoka que fins ara s’entrenava a les Escolàpies Llúria al tercer calaix del podi de l’Obert Europeu de Portugal.

“Estic contenta d’haver recuperat sensacions, motivada per disputar l’Obert de Roma d’aquí dues setmanes, amb ganes de seguir i mirar endavant i de seguir donant el millor de mi” –explicava Talarn en acabar.

Ha estat un any i mig de canvis, personals, professionals i esportius; no ha estat fàcil tornar, no va ser fàcil quedar-se fora de Rio, necessitava un canvi de vida després del cicle olímpic de Rio i la medalla d’avui i les bones sensacions suposen la recuperació mental i física” –explicava contenta Talarn.

Marta Also (-52 kg), Marta Anton (+78 kg), Mireia Lapuerta (-48 kg), Carla Ubasart (-63 kg) i Noèlia Gonzàlez (+78 kg) van ser la resta d’esportistes catalanes que van viatjar a la localitat portuguesa, tot i que amb no massa fortuna van anar quedant eliminades en les rondes eliminatòries sense entrar cap d’elles en repesca.