Catalunya suma 17 medalles al Campionat d’Espanya Infantil i Cadet

  • 17 MEDALLES PER ALS JUDOKES CATALANS EN UN CAMPIONAT D’ESPANYA LIDERAT PER LA COMUNITAT MADRILENYA SEGUIDA DE CATALUNYA

La localitat manxega de Talavera de la Reina ha estat seu durant els dies 5 i 6 de maig del Campionat d’Espanya Infantil i Cadet, que ha comptat amb més de 500 participants nascuts entre 2001 i 2005 i arribats a la província de Toledo d’arreu d’Espanya.

Nervis i emocions a flor de pell durant aquests dos dies en què s’ha allargat la gran cita del judo espanyol per a les categories en edat escolar. Dissabte va tenir lloc la primera jornada en què es van disputar tots els pesos de la categoria cadet i algun de la infantil; mentre que diumenge ha estat el torn dels pesos que encara no s’havien disputat.

La Comunitat de Madrid ha dominat el medaller en general, quedant en primer lloc en totes les categories a excepció de la categoria infantil femení en què Catalunya s’ha imposat. La selecció madrilenya, que pot inscriure com a mínim 3 participants per pes a diferència de la resta d’autonomies que només n’inscriuen 1; s’ha emportat el trofeu de Campions en les categories d’Infantil Masculí, Cadet Masculí i Cadet Femení sumant un total de 13 ors.

La selecció catalana, que s’ha penjat un total de 7 ors, 5 plates i 4 bronzes ha quedat en 4a posició del medaller cadet femení gràcies a l’or d’Ai Tsunoda (-70 kg), que revalidava el títol sumant el seu cinquè Campionat d’Espanya; i els bronzes de Laia Garolera (-63 kg) i Aira Lázaro (-40 kg).

L’or de Ricard Muñoz (+90 kg), la plata de Pau Santacreu (-60 kg) i els bronzes de Marc Garcia (-66 kg) i Jordi Perez (-81 kg) han portat al tercer calaix del podi a la selecció catalana cadet masculí.

Les noies de la categoria infantil han brillat penjant-se fins a 4 ors i quedant en el primer lloc del medaller, per davant de Madrid i Castella i Lleó. Les noves Campiones d’Espanya són Valle González (-40 kg), Nora Guerrero (-48 kg), Neus Santacreu (-52) i Ainhoa Lopez (+63 kg). Gisela Molina (-36 kg) i Iris Alsina (-48 kg) s’han proclamat Subcampiones. Paula Cid (-40 kg) i Raquel Romeu (-44 kg) s’han endut el bronze.

L’or d’Ahmed Mssahal (-42 kg) i la plata de Francisco Javier Martínez (-66 kg) han estat les úniques medalles dels esportistes catalans infantils masculins.

L’expedició quadribarrada tanca el Campionat amb un total de 17 medalles.

 

PUBLICITAT