L’equip nacional de Geòrgia, de vaga

Devastadores conseqüències per al judo georgià després dels mals resultats aconseguits en el passat Campionat d’Europea Absolut de Tel-Aviv.

L’equip georgià va cloure el campionat continental amb un pobre balanç  de dues cinquenes posicions i una setena, que suposa el primer cop en 25 anys que el combinat de l’est no es penja una medalla en un europeu.

Com a conseqüència dels mals resultats, l’staff tècnic de la selecció va dimitir mentre que els propis esportistes van decidir deixar d’entrenar i de competir fins que el President de la Federació, David Kevkhishvili ,  no assumeixi les seves responsabilitats i deixi el càrrec, tal i com va anunciar el propi Varlam Liparteliani.

L’equip necessita el recolzament de la Federació, garantint unes bones condicions per a l’entrenament i amb una bona tria dels entrenadors

Els judokes de l’equip georgià titllen el president d'”incompetent” i afirmen que no compleix amb les seves obligacions, per aquest motiu el passat dissabte van fer una concentració de protesta a la Tiblisi on es van refermar en no retornar als entrenaments fins a la dimissió del màxim dirigent del judo georgià.

Varlam Liparteliani va explicar als mitjans que el problema no és nou: “El nostre problema és una acumulació de problemes en els darrers anys. Kevkhishvili no fa tot el possible per recolzar-nos. Pren decisions sense comunicar-se amb els entrenadors i els esportistes. A més, no tenim condicions de formació adequades” – va afirmar a Georgia Today.

Mentrestant, el president Davit Kevkhishvili no contempla a hores d’ara renunciar al seu càrrec i diu que tot això es tracta “d’un pur procés polític liderat per altres forces“, acusa els judokes de mentir i es referma dient que “he fet tot el possible per defensar els nostres judokes” -segons apunta la primera televisió nacional.

Tot i no comptar amb el suport del President de la Federació, els judokes georgians han rebut darrerament mostres de suport de col·legues d’arreu del món que els han encoratjat a no rendir-se.