Lapuerta, 3a d’Europa Júnior a Bulgària

Impecable actuació de la catalana Mireia Lapuerta al Campionat d’Europa sub-21 que avui ha donat el tret de sortida a la capital búlgar de Sofia. La judoka del Masnou, de només 19 anys ha tornat a pujar a un podi europeu després de coronar-se Campiona d’Europa Cadet al 2016. Després d’una excel·lent temporada, l’esportista de -48 kg s’ha penjat el bronze un mes abans de disputar el mundial que tindrà lloc a les Bahames a partir del 19 d’octubre.

La judoka a les ordres de Dani Rei ha començat el dia amb bon peu desfent-se de la judoka local Gabriela Dimitrova. Ensopegada a 1/4 de final amb la companya de selecció, Laura Martínez; a qui no ha pogut superar. En el camí pel bronze, Lapuerta ha derrotat la francesa Melanie Vieu en un combat molt intens que s’ha allargat fins a 4 minuts. Finalment, Mireia Lapuerta ha assaborit la glòria marcant un ippon en poc més d’un minut i mig a la alemanya Mascha Ballhaus.

Gran inici de l’europeu per al judo català. Demà serà el torn de l’altre representant del principat, Ilia Khabuliani que debutarà en un continental a -90 kg.

Nina Esteo i Laura Martínez han estat les altres dues medallistes de l’equip espanyol en la jornada d’avui, emportant-se els bronzes a -52 kg i -48 kg respectivament.